MediaMaandag: covergirl (!) van de Geniet!

Het is niet zo heel moeilijk om een bekende Middelburger te worden. Na de publicatie van Ik ben Maan en het winnen van de Zeeuwse Boekenprijs word ik wekelijks op straat herkend. Ook wil word ik voor allerhande verleidelijke zaken benaderd. Zo kreeg ik twee maanden geleden het verzoek of ik mee wilde werken aan het magazine Geniet!, dat een paar keer per jaar verschijnt bij de PZC. Dat wilde ik (genotzuchtig mens immers) wel, zeker toen bleek dat er een fotoshoot bij zat waarvan ik zelf het thema mocht bepalen. Ziehier het resultaat:

Geniet1

Geniet2

Geniet3

Geniet4

Geniet5

(de tekst van het artikel is overigens van Jan van Damme, en de foto's zijn gemaakt door Mechteld Jansen)

2013-07-15 / Maandag

Yay or Nay: een e-reader

Vorige zomer heeft mijn liefde voor lezen er bijna voor gezorgd dat ik niet op vakantie kon. Aangekomen op Eindhoven Airport om met Ryanair naar een zonnig oord te vertrekken, werd ik al tegengehouden voordat ik in handen viel van de douaniers. Of ik mijn tas even op de weegschaal wilde zetten. Aangezien ik alleen met handbagage reisde, had ik weinig kleding en schoenen bij me. Waar ik echter niet op gekort had, was leesvoer. Dat bleek een ernstige denkfout: mijn schattige koffertje had een clandestien gewicht! Een valies vol jurkjes is nu eenmaal aanzienlijk lichter dan een koffer vol boeken. Uiteindelijk heb ik mij in mijn gehele vakantiegarderobe gehuld en een handdoek aan een prullenbak geofferd. Zodoende mocht ik van het luchthavenpersoneel doorlopen, maar strandde al snel bij de douane, die achterdochtig was omdat ik zoveel lagen kleding droeg. Om een lang verhaal kort te maken: reizen zou een stuk makkelijker zijn als boeken niet zo zwaar waren. Ik weet dat daar inmiddels een oplossing voor is: de e-reader. Nou heb ik altijd een flink aantal esthetische, ethische, praktische en financiële bezwaren gehad tegen de e-reader. Daar komt bij dat mijn eigen boek niet eens als e-book verschenen is! Toch zijn die bezwaren de laatste tijd enigszins verbleekt in het licht van de vele voordelen die dit apparaatje aankleven. De aankoop van een e-reader blijkt echter moelijker dan gedacht: de meningen op het internet zijn ernstig verdeeld over wat nou de beste is. In mijn vertwijfelde zoektocht naar het beste advies ben ik zelfs lid geworden van de consumentenbond... Helaas heeft zelfs die wanhopige actie niet het gewenste resultaat opgeleverd: ik weet nog steeds niet of ik een e-reader moet aanschaffen.

Misschien moet ik eerst maar eens op zoek naar een nieuwe harde schijf.

Ereader

2013-06-10 / Maandag

De invloed van drie jaar (in canvas en plastic)

Sinds mijn achttiende koop ik iedere drie jaar een paar All Stars van ongebleekt canvas. Die All Stars zijn de enige uitzondering op mijn diepe afkeer van grote internationale merken die onuitstaanbaar prominent zichtbaar zijn op schoeisel of kleding. Ondanks het feit dat de echte All Stars in wezen veel te duur zijn (70 euro!), wil ik toch niet aan de merkloze varianten ervan. Mijn vorige paar kocht ik precies drie jaar geleden, en zijn gedurende die periode op zeer glorieuze wijze aan verval onderhevig geraakt:

Allstar1Allstar2Allstar3Allstar4Allstar5Allstar6Allstar7

2013-06-03 / Maandag

PAGINA 100!!!!!

Vandaag heb ik na veel doorwaakte nachten en aan flarden getypte treinreizen de honderdste pagina van mijn roman-in-wording bereikt! Sinds ik in november de eerste plannen op papier zette en ik op mijn huwelijksreis in India meer aandacht aan mijn opschrijfboekje dan aan mijn echtgenoot besteedde, heb ik al meer dan  tweederde van mijn nieuwe roman in elkaar getimmerd. En het wordt neukend briljant!

Pagina100

2013-05-13 / Maandag / Roman Nummer Twee,

Ik ben Maan